Priča Marijane Jovanović

Broj trudnica koje su uradile NIFTY test iz dana u dan je sve veći i veći, a do sada u Srbiji je urađeno preko 4.500 NIFTY Testova.

“Nikakva amniocenteza, bez preke potrebe, nije dolazila u obzir, a budući da sam upućena da postoje prenatalni testovi koji se rade iz krvi, koji su totalno komforni, nije mi bilo teško dase odlučim da, prvo uradim NIFTY test, koji je pokazao da ćemo moj suprug i ja dobiti zdravog dečaka.”Zašto baš NIFTY?

“Tu nije bilo nikakve dileme. Ranije sam čula da postoje neinvazivni prenatalni testovi, ali NIFTY je, kako sam se raspitala, najpriznatiji. Za njega sam najviše puta čula do sada i imanajbolje kritike.”

Dok je iščekivala rezultate, imala je tremu i pozitivno uzbuđenje.

“Iako znam da je moja i genetika mog supruga dobra, opet mi je svašta prolazilo kroz glavu, kada je o zdravlju bebe reč, ali kada mi je stigao nalaz i kada sam saznala da su rezultatiperfektni, bila sam srećna i potpuno rasterećena. Važno je da kažem da je sam proces rada NIFTY testa veoma jednostavan. Došla sam ovde, izvadila krv i to je to.”

Kroz smeh kaže da njen nerođen sin još u stomaku pokazuje karakter, pa lekarima i roditeljima nije dao da mu otkriju pol iz prvog puta i zato u maminoj krvi nije bilo dovoljno njegovog DNK.Ipak, rezultati su ubrzo stigli i roditelji su mogli da odahnu. Ovo je Mirjanina priča, a svakim danom sve veći broj budućih mama odlučuje se za NIFTY test. Ova istraživanja potvrdila je iSnežana Ristić, nasmejana i izuzetno ljubazna laborantkinja u laboratoriji „Konzilijum“.

“Kada sam dobila rezultate i saznala da čekam zdravog dečaka, više ništa mi nije teško. Osećam se, što bi se reklo, kao leptirić. Pol bebe mi nije bio naročito važan, koliko da je bebazdrava, posebno zato što sam zatrudnela vantjelesnom oplodnjom“ kaže buduća mama Mirjana.

Mirjana uživa u trudnoći, bezbrižna je kada je o zdravlju njenog sina reč i jedva čeka februar, da se konačno upoznaju.

“Odlično se osećam i jedva čekam da vidim svoju bebu. Termin mi je 7. februara.”

Ovo je Mirjanina priča, a svakim danom sve veći broj budućih mama odlučuje se za NIFTY test.

Prijavite se za besplatno savjetovanje

Saznajte sve što Vas interesuje o NIFTY testu.

To polje je obavezno.
To polje je obavezno.
To polje je obavezno.