Zašto uraditi NIFTY™ test?

NIFTY test možete uraditi već od 10. nedjelje trudnoće i tako veoma rano dobiti informacije o genetskom zdravlju vaše bebe. U porjeđenju sa tradicionalnim skrining testovima (dabl test), NIFTY test pruža značajno preciznije rezultate, kao i manji procenat lažno pozitivnih rezultata. Ovo znači da će manje žena biti nepotrebno podvrgnuto invazivnim procedurama, kao što su amniocenteza, uzorkovanje horionskih čupica (CVS) ili kordocenteza, koje sa sobom nose 1-2% rizika od pobačaja. NIFTY™ test je neinvazivan pa samim tim ne postoji rizik ni za majku ni za bebu.

W porównaniu z tradycyjnymi testami przesiewowymi, test NIFTY™ oferuje wyższą dokładność i mniejszą liczbę wyników fałszywie dodatnich. Oznacza to, że mniej kobiet będzie poddanych inwazyjnym procedurom diagnostycznym, takim jak amniopunkcja lub biopsja kosmówki, które niosą 1-2% ryzyko poronienia.

Poređenje stope tačnosti

> 99 %
Na raspolaganju od 10. nedjelje

Integrated Screening

< 96 %
Na raspolaganju od 15. nedjelje

Serum Integrated Screening

< 88 %
Na raspolaganju od 15. nedjelje

Quad Screening

< 81 %
Na raspolaganju od 15. nedjelje

First Trimester Screening

< 80 %
Na raspolaganju od 10. nedjelje

NIFTY™ jest nieinwazyjny i dlatego nie stanowi zagrożenia dla matki i dziecka.

Da li je NIFTY™ odgovarajući test za mene?

NIFTY™ test može uraditi svaka trudnica već od 10. nedjelje trudnoće, ali je posebno značajan za trudnice koje imaju određene indikacije navedene niže u tekstu. Upamtite, neinvazivno prenatalno testiranje može, ali i ne mora da bude odgovarajuće za Vas.

Pre obavljanja neinvazivnog prenatalnog testiranja neophodno je da se konsultujete sa Vašim ginekologom u vezi bilo koje vrste rizika, dijagnoze, tretmana i/ili drugih potencijalno značajnih zdravstvenih problema.

NIFTY™ test je posebno pogodan za Vas ako imate neku od sledećih indikacija:

Trudnica ima 35 ili više godina na dan porođaja

Kontraindikacije za invazivno prenatalno testiranje kao što su placenta previa (zavaljena posteljica), rizik od pobačaja ili HBV (hepatitis B) infekcija

Fetalni ultrazvučni nalaz ukazuje na povećan rizik od aneuploidije

Prethodne trudnoće sa trizomijom

Potrebna potvrda rezultata prethodnih skrining testova (dabl, tripl)

Medicinski potpomognuta oplodnja (IVF) ili višestruki spontani pobačaji

Nacionalno udruženje genetskih savjetnika NSGC (National Society of Genetic Counselors)

Podržava NIPT za pacijentkinje čija trudnoća ima visoki rizik od nastanka određenih abnormalnosti hromozoma. Neophodno je da pacijentkinje čiji je NIPT test abnormalan ili kod kojih neki drugi faktori ukazuju na mogućnost abnormalnosti hromozoma, obave genetsko savjetovanje, kao i da dobiju mogućnost za obavljanje standardne invazivne dijagnostičke procedure radi potvrde dijagnoze.

Prijavite se za besplatno savjetovanje

Saznajte sve što Vas interesuje o NIFTY testu.

To polje je obavezno.
To polje je obavezno.
To polje je obavezno.